KORE DRAMA İNCELEMESİ: Hwarang: The Poet Warrior Youth

KORE DRAMA İNCELEMESİ: Hwarang: The Poet Warrior Youth


 herkese merhaba :)
öncelikle bu yazıyı uzun zamandan beri yazmak istiyordum, fakat kısmet olmamıştı. bende bloğa biraz ara verdiğimi fark edince yazayım dedim . hadi başlayalım !


Konusu:

Dizi Kore yarımadasında ki 3 krallıktan biri olan Şilla'da geçiyor. Şilla düşman krallıklar tarafından baskı altındadır. Tahtta sadece kraliçe vardır, Prens ise kayıplara karışmıştır. Kraliçenin tek düşmanı öteki krallıklar da değildir üstelik. mecliste ona ihanet eden ve tahta göz diken vekillerde bulunmaktadır. bundan dolayı Kraliçe kendine özel bir tim yaratmak ister. bu tip güzel yüzlü ve yetenekli erkeklerden oluşan ''Hwarang'' olacaktır.


Moo Myung / Sun Woo Rang (Park Seo-Joon):

dizinin esas oğlanıdır. küçük bir köyde yaşamaktadır. liderlik vasfı ve arkadaşlarını her daim koruma güdüsü vardır :) arada sırada bayılmaları meşhurdur. Fakirdir. fakat her Kore draması klişesi gibi, eğer yakışıklıysan fakir olsan bile ileride zengin olacaksın :D

bu çocuğa iler ki bölümlerde hem esas kız hemde bir o kadar zengin ve güzel yardımcı kız aşık olur :D


A-Ro - (Go Ara):

dizide soylu bir babadan, düşük sınıf anneden gelme  birini canlandırır. para için bir boğayla bile güreşebilir. para kazanmanın en kurnaz yolunu bulmuştur. eğer içim fesat değilse müstehcen hikayeler anlatarak para kazanır yada doktor olan babasına yardım ederek. 

Çoğu K-drama klişesinde ki gibi bu kıza hem esas çocuk hemde bir o kadar yakışıklı 2. karakter aşık olur ve bu kız için mücadele ederler.



Sam Maek Jong / Ji Dwi Rang (Park Hyung-Sik)

Kendisi sürgün prenstir. Kraliçe annesinin aşırı korumacılığı yüzünden küçük yaşta saraydan uzaklaşıp , bir nevi sürgün hayatı yaşamaktadır. amacı bir an önce hakkı olan tacı almak, sevdiği esas kızla evlenmektir.


Soo Ho Rang ( Minho):

kendisi kraliçe taraftarı zengin bir soylunun oğludur. hatta kraliçeye de aşıktır. Başkentte çıkmadığı kız kalmamıştır ( Kraliçe hariç) fakat öteki kızları hep aşağı bulur. 
Kraliçeye muhalefet olan ailenin oğluyla hep kavga ve rekabet halindedir.


Ban Ryu Rang (Do Ji-Han):

Kendisi Soo Ho Rang ile hep rekabet halindedir. düşman ailenin çocuklarıdır. sessiz, sinirli ve soğuk bir görünümü vardır. rekabet halinde olduğu Çocuğun kız kardeşine aşıktır. (alın sizde bir de yeşilçam klişesi)


Wi Hwa Kong / Wi Hwa Rang ( Sung Dong-Il):

kendisi kraliçe tarafından Hwarang'ı kurma görevi verilen kişidir. Hwarang'ı eğitir . komik bir karakter olması yanı sıra bilge tarafı da vardır.

Dizi hakkında ki son yorumlar:

 Öncelikle Hwarang diye bir şey gerçekten varmış. Kore yarım adasında ki üç krallıktan biri olan Şilla' da oluşmaya başlayan bir askeri yapılanma imiş. bu seçilen askerler güzel yüzlü olmalıymış. edebi ve savaş sanatı üzerine eğitim alırlarmış. 

 fakat dizi tarih dizisi değil, tarihi dizi. yani izlenme oranı artsın ve dikkat çeksin diye oluşturulan bir kurguya tutam tutam eklenen tarihi anekdot dizisi. Tüm Kore tarihini dizilerden öğrenmek hem yanlış olur hemde onca yıl bu işe kafa patlatan tarihçilere saygısızlık olur :) o yüzden izlerken çoğu şeyin kurgu olduğunu aklımızdan çıkarmadan izlemekte fayda var.

Dizimizde yoğun bir şekilde klişe olsa da oyuncuların çoğu yetenekli ve tanınmış kişiler . bundan dolayı  konunun değişikli ve oyuncuların performansları yüzünden izlettiriyor  (ve bir dolu yakışıklı erkek sayesinde ) 

Bence izlenmeye değer bir dizi. göz atmanızı tavsiye ederim.

beni instagramda da takip edebilirsiniz ''@koreden_bildiriyorum''
her hangi bir sorunuz, öneriniz varsa çekinmeden bana yorum atabilirsiniz ^^ 

(görseller alıntıdır, içerik bana aittir)

Yorumlar

Yorum Gönder