KORE MAKYAJIYLA İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

KORE MAKYAJIYLA İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

merhabalar. bugün Koreliler ''gerçekten'' nasıl makyaj stilini seviyorlar onu inceleyeceğiz. acaba 2017 ile beraber Koreli kadınların makyaj rutinlerinde neler değişmiş?


1.Koreli kadınlar doğal görünüm severler. bu yüzden az makyaj yapar.

 Koreli kadınların doğal duran makyaj sevdikleri doğrudur. ama bu demek değildir ki az makyaj yaparlar. Korelilerin makyaj yaparken en büyük özendiği şey tonlarca bazı, bb kremi, allığı, ürünü sürüm bunu doğalmış , sanki kendi doğuştan böyleymiş gibi göstermek.


2. Koreli kadınlar küçük dudak sever. bundan dolayı ruju sadece dudak içlerine sürerler

 daha doğrusu sürerlerdi... buna da ''gradation lip'' derlerdi. kısaca amaç içten dışa geçişli renk tonu uygulayıp dudağı küçük ve ''doğuştan renkliymiş'' gibi göstermekti.
fakat bu trend yıllar önce yerini Amerikan ve İnstagram makyajları sayesinde dolgun dudaklara bıraktı. artık Koreli kadınlar da dudaklarının tamamını boyuyorlar. hatta dudak kenarlarına kalemle çerçeveliyorlar.


3. Koreli kadınlar yalnızca pembe şeftali renkli ruj kullanıyorlar.

hayır. tabi ki hala pembe, şeftali tonlarının alıcıları olsa da çoğu Koreli kadın hala kırmızıdan vazgeçemiyor ve çokta hoş duruyor bence. sokaklarda Koreli kadınları beyaz pürüzsüz ten ve kırmızı dudaklarla görmek bizim Türkiye'de sakallı erkek görmek gibi. çok popüler. ayrıca son zamanlarda Amerika sağ olsun nude ve mat rujlar da sevilmeye başlandı.

4. Koreliler tenleri koyulaşmasın diye kontür ve bronzer uygulamaz

uyguluyorlar. fakat Kore ürünleri yapısı gereği uygulandığında yüzde çok doğal duruyor. Koreliler de vücut orantılarına göre küçük yüz sevdiklerinden , yüzü küçültmek için kullanıyorlar. bizim gibi elmacık kemikleri altına falan uygulamıyorlar. yada minnak düğme burunlarını daha yüksek göstermek için uyguluyorlar. (bizde de minnak burun çok sevilir.)



5. Koreliler pembe far kullanır

Koreliler pembe , turuncu, şeftali ve toprak tonlarını severek kullanır. 2017 ile birlikte bu renklere bordo - kırmızı gibi renkler dahil olsa da yinede doğal görünümü elden bırakmadılar. kesin olarak '' Koreliler mor, yeşil , mavi gibi dikkat çeken renkleri kullanmaktan kaçınırlar'' diyebiliriz. ama ''sadece pembe far kullanırlar'' demek yanlış olur.

(resimler alıntıdır. içerik bana aittir.)

Yorumlar

  1. Koreye ayrı bir merakım var yazı çok hoşuma gitti teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. Bazen onların makyaj videolarını izliyorum da burunlarıma peçete mi tıkıyolar nedir neden öyle bi şey yapıyolar bi.bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder