ASYALILAR NEDEN ZAYIF? ASYALILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ

🍜ASYALILAR NEDEN ZAYIF? 🍚

ASYALILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ


merhabalar.
Sizde benim gibi Asyalıların neden Amerika'ya yada Türkiye'ye kıyasla zayıf olduklarını merak ettiniz mi? O zaman hem araştırmalarım , hemde Koreli ve Çinli arkadaşlarıma sorduğum soruların yanıtları doğrultusunda sizlere böyle bir içerik hazırladım :) umarım faydalı olur.


1. İÇECEK SEÇİMLERİ:

Asyalılar Kola ve türevleri olan gazlı ve şekerli içecekler yerine genelde çay yada ılık su içiyorlar. hatta Koreli bir abla bana Çinliler hakkında çok çay içiyorlar demişti. Mesela yağlı bir yemeğin ardından bol bol çay içiyorlarmış.


2. ÇUBUK KULLANIMI

Asyalıların sofralarında çubuk kullandığını hepimiz biliriz. peki bunun faydalı olduğunu biliyor muydunuz? 
beynimiz yemek yemeye başladıktan yaklaşık 20 dk içinde doyar. az yada çok yesek bile doyarız bu süre içinde. İşte çubuk kullanımının da faydası buradan geliyor. çubukla yemek , pirinç yada erişte yediğinizi hayal edin (eğer yemişseniz anılarınızı hatırlayın) hep küçük küçük lokmalar halinde alıp ağzımıza atıyoruz değil mi? bir de çatalla makarnaya daldığınızı haya edin. omg!!! çubukla yarım saatte bitmeyen o erişte, çatalla 5 dk içinde yok olur.

3. KÜÇÜK KASELER

Asyalılar yemekleri tepe tepe doldurmazlar ve tabakları ise küçük diyebileceğimiz boyutlarda olur.



4. GERÇEK YEMEK YEME

''Gerçek yemek ne ya?'' diyorsunuz büyük ihtimalle. burada kastettiğim fastfood olmayan yemekler. Çoğu Asyalı hamburger, sosisli sandviç, pizza yemek yerine sebze yada balık- tavuk gibi yemeklerinin yanında bir kase pilav yada erişte yemeyi tercih ediyorlar.

5. DONDURULMUŞ YEMEKLER

Çoğu Asyalı dondurulmuş pizzasını , nuggetini dolaptan çıkarıp mikrodalgada şipşak pişirip yemek yerine , yorgun olsalar da evde kendileri taze taze hazırladıkları yemekleri pişirip yemeği tercih ediyorlar. 

6. ZAMANINDA YEMEK

Zamanında yemek Batılıların da kabul ettiği bir sağlık kuralı.
Asyalılar için yemek saati genel olarak;
  • kahvaltı: sabah 8-9 civarı
  • öğle yemeği: öğlen 12- 1 civarı
  • akşam yemeği: akşam 6 ile 8 arasıdır
yemek zamanı onlar için sadece yemek zamanıdır. yemeklerini pc başında yada tv başında tüketmemeye çalışırlar. eğer yemek yerken pc başındaysanız, zaten yediğinizden de tat almazsınız ve doymazsınız :)


7. ÇORBA VE SULU YEMEKLER

Çorba ve sulu yemekler tüm uzak doğu yemeklerinde bulunur. en basit örneği noodle! Çoğu Türk için çorbalı erişte bir şaşkınlık konusuydu bir zamanlar. Şimdi bizde alıştık :D Sizde çorbayı yada sulu yemeklerinizi başlangıç yada ana yemek niyetine kullanabilirsiniz

8. FERMENTE EDİLMİŞ GIDALAR

Asyalılar bağırsaklarını ''ikinci beyin'' olarak kabul ederler. bundan dolayı probiyotik içeren yemekler yerler. onlar ne mi? mesela Soya sosu yada kimçi (yada öteki fermente edişmiş yemekler)

9. TATLI YEME ALIŞKANLIKLARI

Asyalılar için tatlı demek meyvedir. Akıllarına ilk o gelir. hatta Türkiye'de dahi bir Asya restoranına gitseniz tatlı olarak genelde meyveler baz alınır. kızarmış muz, kızarmış ananas, kızarmış ceviz gibi.

Kore'de gelen misafire tatlı olarak meyve ikram edilir. Japonya'da Kore'de hediyelik özel kutulara konmuş birinci kalite meyveler vardır. Onları alıp hediyelik olarak kullanırlar. ilginç değil mi? :D


10. YEMEKLERİ İLAÇ NİYETİNE KULLANMAK

normal ilaç içtiğimizde sadece bir kaç saat içinde kendimizi daha iyi hissederiz. bundan dolayı Batı tıbbının yanı sıra ,kendi geleneksel tıbbını da kullanır. mesela ginseng içerler. Kendi ''geleneksek hastaneleri'' vardır. orada size doktor bakıp , doğal ilaç verirler.


Eğer beğendiyseniz ve daha fazla böyle yazılar okumak istiyorsanız yorum yapmayı ve merak ettiğinizi unutmayın! 

(görseller alıntıdır. içerik bana aittir)

Yorumlar

  1. Aa evet gerçekten çok mantıklı buluyorum onları bu yüzden çok seviyorum bunun daha fazla araştırma yapabilirsen sevinirim ❤️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder