KORE'NİN EN POPÜLER KOZMETİK FİRMALARI (K-BEAUTY DOSYASI)


 KORE KOZMETİK DOSYASI: KORE'DE EN POPÜLER OLAN KOZMETİK MARKALARI 


merhaba sevgili kozmetik meraklıları
bugünkü konumuz Kore de hit olan kozmetik markaları ve en çok satan ürünleri. 

 öncelikle satın almadan önce bu ürünlerin tarihinin geçip geçmediğini anlamak yada açıldıktan sonra sonra ne kadar kullanım ömrünün kaldığını öğrenmek istiyorsanız bu yazıyı muhakkak okuyun! kore-kozmetik-dilini-okuma linkine tıklayın.


KORE KOZMETİKLERİ NEDEN POPÜLER?

hayvanlar üzerinde test yapmayan , ciltte doğal duran ürünler olduğu için dünya çapında merak saldı. üstelik batı kozmetiklerine göre daha kaliteli ve uygun fiyatlı. üstelik Kore ürünü bir şey alınca size mağaza bol bol tester veriyor. paketleri ise oldukça sevimli ve alınası :)



1. ETUDE HOUSE:

kendisi listemizin en sevimli ve en uygun fiyatlı markası diyebilirim. kalitesi ve fiyatı karşılaştırıldığında bence alınası. üstelik çoğu Kore markası gibi, Etude Houde da hayvan testi yapmıyor. reklamlarında tanıtım yüzü olarak F(X) grubundan Krystal yer alıyor. genel olarak prenses konsepti kullanıyor. yani tüm ürünlerin dizaynı prenses ve sevimli pembe şeyler üzerine odaklanılmış. 

en popüler olan ürünü ise Etude house Beuty shot gözenek giderici baz. bütün Koreli youtuberlar bu ürünü yere göğe sığdıramıyor. okumak için /etude-house-beauty-shot-face-blur linkine tıklayın :)

cushion pembe makyaj bazı yazısı için buraya tıklayın etude-house-precious :)

Ülkemiz de ne yazık ki henüz satışı yok. fakat online olarak satın alabiliriniz :)

WEBSİTESİ: www.etude.co.kr



2. THE FACE SHOP

bu sevimli markanın bir zamanlar yüzü olan kişi '' ulusun ilk aşkı'' olarak bilinen Suzy idi. 
en çok sevilen ürünleri kuşkusuz kakaotalk ile yaptıkları ortak çalışma :) fark ettiğim kadarıyla çizgi karakterler, disney ve kakaotalk karakterleriyle ortaklık yapmayı tercih ediyor.

ben en çok el kremlerini sevdim :)

the face shop ürünleri hakkında yazıma faceshop-dessert-lip-balm-mini-pet ve the-faceshop-love-mark-tint-damga.bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz :) 

The Face shop ülkemiz de online olarak satıştaydı fakat yıllar önce gitti :/ ancak alışveriş yapmanız için size linkini vereceğim 




3.MİSSHA

Ülkemizde olan ve benim ennn sevdiğim Kore markalarından biri diyebilirim. 
Koreli youtuberlar Misshanın cilt bakım serisini pek sevmeseler de makyaj ürünlerine bayılıyorlar! bende bayılıyorum!

en çok satan ürünü ise Missha perfcet bb kremleri ve diğer bb kremleri. son zamanlar da Kore'de ve Türkiye de adından bir hayli öz ettiriyor. 

öyle ki Missha Türkiye, arap müşterilerine bile satış yapıyor. tesadüfen instagramda bir kızın postunda gördüm. Türkiye daha yakın olduğu için  Kore yerine Türkiye de ki misshayı tercih etmiş.

Missha yı kendi sitesinden ya da mağazasını ziyaret edip alışverişinizi yapabilirsiniz.

missha yorumlarım için: kore-kozmetik-missha-procuce-hair. ve kore-kozmetik-missha-radiance-fondoten linklerine tıklayabilirsiniz :)


4. TONY MOLY

en sevimli markalardan olan Tony Moly ülkemizde Sephora mağazalarında satılıyor. markanın yüzü Kore'nin en sexy idollerinden biri olan Hyuna idi. Tony Moly sevimli panda şekilli ambalajları ve eyelinerları ile oldukça iyi biliniyor. 

websitesi : www.etonymoly.com



5.MOONSHOT:

 bu marka genel olarak ürünlerini Koreli idolleri kullanarak yapıyor. neden mi? çünkü Moonshot hepimizin bildiği gösteri şirketi olan YG entertainmentin bir kuruluşu da ondan 

en popüler ürünü ise Blackpink cushion fondötenleri :)

ülkemizde henüz satışı bulunmuyor.


6.SKİNFOOD

Nihayet ülkemize gelen bir bebek daha. hem mağazası var. hemde internet sitesi. üstelik yaprak maskeleri de Gratiste satılıyor! 

bu markanın misyonu doğallık. hep içeriğinin doğallığına vurgu yapılıyor.

en çok sevilen ürünleri kuşkusuz cilt bakım ürünleri ve maskeleri



7.İNNİSFREE

Bu pıtırcıkta skinfood gibi doğallığı vurgulayan kozmetikler arasında. Koreli youtuberlar İnnisfree'nin cilt bakımında daha başarılı olduğunu düşünüyor. 

ülkemizde ne yazık ki satışı bulunmuyor. 

otomatik açılan göz kalemleri oldukça meşhur ve cilt bakım ürünleri tabi ki 

websitesi: www.innisfree.com


***eğer yazımı beğendiyseniz yorumlarını bekliyorum :) yazının devamını okumak istiyorsanız korenin-en-populer-kozmetik-markalari 2 ye tıklayın 💓***



(görseller alıntıdır, yazı bana aittir)

Yorumlar

  1. Kız kardeşime Koreli mektup arkadaşından gelmişti bazı tester ürünler. Bir el kremi göndermişti edute house markalı. Pamuk şeker kokuluydu. Çok cici kozmetik ürünleri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde arkadaşlarım var ama o kadar yakın değiliz henüz bir gün bunun olmasını çok isterdim düşünmek bile mutlu ediyor beni

      Sil
  2. Bu yazıyı neye dayanarak yazdığınızı bilmek isterim. Bir youtuber ya da influencer çılgınlığı aldı başını gidiyor. Onların yorumlarıyla mı belirlenmiş bu sıralama öğrenmek isterim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. Ben gercekten kaliteli urunleri olan markalari. Ogrenirim diye okumaya basladim ama yazinin somunda pek bir bilgi edinemedim bu markanin yüzü su otekinin ki bu diye gecti yazi

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel buluyorum ürünlerini ve gerçekten seviyorum bu yazıyı okuduktan sonra me :😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder