HER K-POP GRUBUNDA BULUNAN ÜYELER ve GÖREVLERİ


  HER K-POP GRUBUNDA KARŞILAŞTIĞIMIZ ÜYELER VE KARAKTERLER


 herkese selamlar.  bugün kü yazı  k-pop gruplarını oluşturan çekirdekler yani üyeler. 
peki bu üyelerin gruptaki rolü nedir ve nasıl seçiliyorlar . hadi bir göz atalım :D


LİDER:

hemen hemen her grubun bir lideri vardır. genellikle liderlik görevi gruptaki en yaşlı üyeye verilir.
ayrıca üyenin lider olabilmesi için; onun karizmasına , olgunluğuna ve sorumluluk sahibi olup olmamasına da bakılır. yani lider olabilmek için müthiş bir sesiniz olmasına yada dansta efsane olmanıza gerek yoktur.

örnek: shinee onew


MAKNAE:

Maknae grubun yaşça en küçüğüne denir. Maknaelerde genel olarak bebek gibi yüz ve sevimlilik beklenir. belki karizmatik maknaeler vardır ama genel olarak halk onda çocuksuluk ve sevimli hareketler arar. 

örn: B.A.P zelo


GRUBUN YÜZÜ:

 Grubun yüzleri adından da anlaşılacağı gibi grupta güzelliğiyle yada yakışıklılığıyla dikkat çeken üyedir. toplu fotoğraf çekimlerinde ortada dururlar :D genelde en fotojenik ve grubun en güzel kişisidir :)
 grubun yüzü olmak için yine ana vokal yada rapper olmanıza gerek yok. (bu biraz Allah vergisi hediye yada makyaj/estetik)

örn: jisoo- blackpink



YABANCI ÜYE:

çoğu grupta yabancı üye olduğuna dikkat ettiniz değil mi? :D çoğu zaman yabancı üyeler Amerika, Japonya ve Çin gibi yerlerden geliyorlar (Tayvan, Kanada ve Avustralya da olabilir tabi ki)
ilk dikkat çeken özellikleri yabancı görünüşleri.

 k-pop'a ilk başladığım zaman ''hepsi birbirine benziyor ya'' derken zamanla insan alışıyor ve yabancı üye görünce gözü ısırıp ''bu çocuk/kız pek Koreliye benzemiyor gibi'' demeye başlıyorsunuz :)

benim en beğendiğim yabancı: lisa


DANSÇI:

Dansçıları ayırmak acayip kolay. genelde vücutları çok güzel oluyor :D eğer erkekse bazen sadece dansçılara kolsuz tişört giydiriyorlar :P 

bildiğimiz gibi k-pop kulağın yanında göze de hitap etmesi beklenen bir yapı. bunun için bazen zorlu koreografiler yapıyorlar. bundan dolayıdır ki her grupta en az bir tane süper dans eden biri olması lazım

örn: Ten- nct

RAPPER:

buradan kastettiğimiz rapçi snoop dog gibi değil. genelde kpoptaki rap vokallerle ve popla uyumlu gidiyor. şarkının ortasında müziği coşturuyorlar. üstelik sadece erkek gruplarında rapperlar yok. kadın gruplarında da var. rapperlerin tek görevi sadece rap söylemekte değil . 
genelde sesleri de çok güzel oluyor yada dansları da güzel oluyor. bence gruptaki en fonksiyonlu üye diyebilirim.

örn: rap monster

peki sizin k-pop gruplarında en sevdiğiniz üye hangisi? hangi karakterler daha çok dikkatinizi çekiyor?

Yorumlar

  1. Benim en sevdiğim kişi Jennie. Dikkatimi en çok çekenler ise grubun yüzü ve
    yabancı üyeler.

    YanıtlaSil
  2. baş ,ana, lider gibi sıfatlar var kpopta. keşke bunlarıda açıklasaydınız çünkü yıllardır kpop dinlememe rağmen hala bunları anlamış değilim. bu özellikler Türkçeye çevrildiğinde anlam karmaşası oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Selam en büyük üyeye ne denir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder