KORELİLER HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR , YANLIŞ BİLİNEN DOĞRULAR


KORELİLER HAKKINDA BİLİNEN YANLIŞLAR 

1. Koreliler beyaz kızlara özenir , onlar gibi olmak için çok açık renk fondöten sürerler.

 bu kısmen doğru kısmen yanlış. evet, tenlerine açık renk fondöten yada bb krem sürerler. ama bu Amerikalılara yada Ruslara benzemek için değil. güneş altında çok kabuk kararan ciltleri var. 

 bilirsiniz ki köleler, çiftçiler yada halk tabakası yüzyıllar önce önce hep güneş altında tarlada, orada burada çalışıp kararırmış. fakat yüksek zümre güneş altında fazla durmadığı için tenleri daha beyazca kalmış. bundan dolayı teninin beyaz olması asillik göstergesidir. (beyaz ırktan olman değil)

fakat şunu da söylemeyelim ki Kore de beyaz cilt dominant olmakla birlikte, az da olsa saunaya gitmek ve bronzlaşmak trendi de yavaş yavaş gelmiş durumda. (batı kültürü sağ olsun)


2. BÖCEK YER, KÖPEK YER, DOMUZ YER

 Bu konuya kesin bir açıklık getirmek zor . Çinli arkadaşlar çoğu şeyi yemekle ünlüler. fakat Japonlar ve Koreliler bu konu da farklıdır. (özellikle Japonlar).

 Domuz eti neredeyse dünyanın her yerinde tüketiliyor. Bundan dolayı evet, Koreliler de domuz yemekteler. hatta bazı ramenlerin içinde de domuz mamülleri bulunmakta. eğer bu konuda hassassanız bir ramen alırken bile paketin arkasına dikkatlice bakın.

 Uzun zaman önce Kore gerek Çinliler , gerekse Japonlar tarafından işgal altında kaldı, yetmedi kendi aralarında iç savaşlar çıktı. ülkeleri bölündü. açıklık ve sefalet onlar için normal bir durumdu. Bundan dolayı protein ve yemek ihtiyaçlarını köpek yiyerek karşılamaya çalıştılar.
 Günümüze hala köpek çiftlikleri bulunsa da köpek yiyen kişi sayısı az. 

Böcek olayını ise ne zaman başladılar bilmiyorum. ama yedikleri spesifik bir böcek var. onun haricinde öteki böcekleri yemiyorlar. büyük ihtimalle o da savaş zamanı hayatta kalmak için yaptıkları bir şey olsa gerek.


3. Koreliler kısadır, bodurdur , bastı bacaktır. 

 Bodur kısmında Kuzey Korelileri sayabiliriz. Çünkü Kuzey Kore'de insanlar yiyecek yemek bulamıyorlar. besin yetersizliğinden ve açlıktan ölen yüzlerce beyni yıkanmış insan var.

 yetersiz beslenmeden dolayı boyları güney Kore'ye nazaran kısadır. 
bu kapalı ve son derece yasaklarla dolu olan ülkede yapılan boy ölçümü ne kadar doğrudur tartışılsa da viki'nin belirttiğine göre  Kuzey Kore' de erkekler 166 cm, kadınlar ise 155 cm imiş.

 Güney Kore'de ise erkekler 174 cm imiş. kadınlar için bir veri yok. fakat erkeğin aşırı uzun , kadınların aşırı kısa olacağını sanmıyorum. tahminimce onlarda asağı yukarı 10-12 cm kısadırlar erkeklere nazaran. benim Koreli kız arkadaşlarım 160 ve 165 boylarındalar.

Türkiye'mizde de erkeklerimiz 174, kadınlarımız ise 162 imiş :) 

kısaca kardeş ülkemizle boy ölçümüz neredeyse aynı. eğer onlara kısa dersek, kabul edelim, biz de kısayız demektir.


4.KORECE ÇOK KOLAYDIR. HEMEN ÖĞRENİLİR

üzgünüm. Korecenin tek kolay yanı alfabesidir. okunuş ve telaffuz kuralları, gramer kuralları her asya dili gibi oldukça zordur. üstelik ülkemizde Korece öğrenimi için de yeterli kaynak yoktur. illaki bir kursa gitmeniz icap eder (çoğunlukla)


Yorumlar