PYEONGCHANG KIŞ PARALİMLİK OLİMPİYATLARI BAŞLADI , KORE MEDYASINDA NASIL YER BULDU?



PYEONGCHANG KIŞ OLİMPİYATLARI BAŞLADI , KORE MEDYASINDA NASIL YER BULDU?

Merhabalar, 
 geçtiğimiz günler de pyeongchang olimpiyatlarının ardından , çok geçmeden paralimpik olimpiyatları başladı. peki Kore medyasında kendisine nasıl yer buldu :) hadi bir bakalım


2018 PyeongChang Kış Paralimpiklerinin açılış töreni, dört değer olan , kararlılık, ilham, cesaret ve eşitliği ortaya koymakla ilgiliydi. 
"Passion Moves Us" teması altında, Güney Kore'deki ilk Kış Paralimpiklerinin açılış töreni Cuma akşamı, Gangwon-do Eyaleti, Pyeongchang'daki 35.000 kişilik Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşti. 
Kore Geleneksel Sahne Sanatları Vakfı başkanı Lee Moon-tae tarafından yürütülen iki saatlik tören, bir başka kış sporu festivalinin açılışını gösteren havai fişeklerle başladı.
Geleneğe göre, geçit töreni, ev sahibi ülkenin alfabesi Hangul sırasına göre düzenlenmiştir. 
Güney ve Kuzey, başlangıçta geçen ay Kış Olimpiyatları'nda yaptıkları gibi ortak bir yürüyüş yapmayı planladı.  Ancak plan, Dokdo Kore'nin doğudaki adasının birleşme bayrağı üzerinde görünüp görünmeyeceği konusundaki farklılıklarını daraltmadığı için iptal edildi.
80 altın madalya için yarışan 570 sporcuya sahip 2018 PyeongChang Kış Paralimpik Oyunları, 18 Mart'a kadar PyeongChang ve komşu şehirleri Gangneung ve Jeongseon'da gerçekleştirilecek.

 bana kalırsa en çok destek vermemiz gereken olimpiyat türü paralimpik olanları. çünkü engel vücutta değil kafadadır. bundan dolayı engelli arkadaşlarımıza engel olmak yerine onlara destek vermek, normal insanların yaptığı şeyleri onlarında yapabildiğini göstermek ve onları sosyal hayata teşvik etmemiz gerek. çünkü biliyoruz ki herkes bir engelli adayı. deprem olup, araba çarpıp sakatlanmayacağımızın garantisini kimse veremez


(resim ve içerik alıntıdır.)

Yorumlar